ШАФРАН ОТ НЕВЕН

ШАФРАН ОТ НЕВЕН

Какво представлява:

Подправката Шафран от невен представлява близълцата на изсушените цветчета на растението Невен. Мирисът на подправката е специфичен. Силният своеобразен аромат на шафрана и способността му да оцветява ястията го прави широко използване като подправка.

Как да използваме:

Използва се в сладкарството при приготвянето на бисквити, кексове, пудинги, сладкиши, блатове. Добавя се в плодови желета, кремове, мусове и сладоледи. С него се оцветяват светли бульони - зеленчукови, рибни, вегетариански супи. В Близкия изток се използва за ароматизиране и оцветяване на ястия с ориз, пилафи, паели и т.н.. Отново за оцветяване и за увеличаване на аромата се добавя и в ястия с агнешко, риба и птици. Много добре се съчетава с домати и аспержи.

Тъй като шафранът е силна подправка, трябва да се използва в минимални количества. Предозиран може да направи блюдата горчиви.

Добре е предварително шафранът да се разтвори в малко горещ бульон, вода или мляко. Водният разтвор се получа при прибавянето на 1 грам подправка на 120 г гореща вода. Разтворът може да се използва след минимум 20 минути.  В горещите блюда шафранът се добавя 5 минути преди края на готвенето, а в тестото – при замесването.  

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

  • Код на продукта А-002002
  • Наличност В наличност
  • 3,50лв.

Възможни варианти

Етикети: shafran ot neven- 20 gr., a-00200250, magazin za podpravki